Grieken roepen de hulp in van de paus

13/02/12 om 07:01 - Bijgewerkt om 07:01

Mgr. Francesco Papamanolis, voorzitter van de Griekse bisschoppenconferentie, heeft in paus Benedictus XVI opgeroepen te interveniëren ten gunste van de Grieken.

Grieken roepen de hulp in van de paus

© Reuters

Mgr. Francesco Papamanolis, voorzitter van de Griekse bisschoppenconferentie, heeft in een interview met de Italiaanse krant Il Messagero paus Benedictus XVI opgeroepen te interveniëren ten gunste van de Grieken die zich "in een tragische sociale situatie" bevinden als gevolg van het nieuwe besparingsplan dat de eurozone Griekenland heeft opgelegd.

"Wij hebben hulp nodig om de mensen te kunnen helpen", zegt de voorzitter van de Griekse bisschoppenconferentie, die er verder op wijst dat er heel wat Grieken in financiële nood verkeren. De hulporganisaties hebben niet de nodige middelen om de grootste noden te lenigen, stelt mgr. Papamanolis.

Hij betreurt het gebrek aan solidariteit van de andere episcopaten in zijn land. "Ik vermoed dat mijn collega's bisschoppen doof zijn. Ik veronderstel dat zij de kranten lezen en weten wat er in het land gebeurt", aldus de voorzitter van de Griekse bisschoppenconferentie. (Belga/TE)

Onze partners