Google-auto botst op bus

De autonome auto van Google. © Belga

Eén van de zelfrijdende wagens van Google is in Californië tegen een bus gereden. Er raakte niemand gewond. En het bedrijf laat weten dat “de algoritmes” zijn aangepast.

Het is niet de eerste maal dat één van de zelfrijdende wagens van Google betrokken is bij een ongeval, maar het zou wel de eerste keer zijn dat de auto zelf aan de oorzaak ligt van de crash.

Het ongeval dateert al van 14 februari, de auto reed toen stapvoets tegen een openbare bus die minder dan 30 km/uur reed. Het bedrijf, dat de botsing bevestigt, gaat nu overleg plegen met het plaatselijke verkeersdepartement om het incident te bespreken en te onderzoeken waar de fout ligt.

Bussen rijden anders dan personenauto’s

Google in een persbericht: “We dragen zeker enige verantwoordelijkheid, want als de auto niet bewogen had, was er ook geen botsing geweest”. Het bedrijf zegt dat het de algoritmes intussen heeft aangepast, “zodat de auto weet dat bussen en andere grote voertuigen minder geneigd zijn om te stoppen”.

Aan boord van de zelfrijdende wagen zit ook steeds een persoon. Die verklaarde achteraf dat hij ervan uitging dat de bus de auto zou doorlaten en greep dus niet in. De zelfrijdende wagens van Google hebben al zeker meer dan een miljoen kilometers afgelegd in verschillende staten van de Verenigde Staten. Tot nu toe waren er slechts heel weinig ongevallen, waar dan ook nog eens steeds derden in fout waren. Recentelijk lieten de autoriteiten verstaan dat ze openstaan voor een wettelijke doorbraak van zelfrijdende wagens.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content