Glenn Beck, de man die Obama een racist vindt, stopt met talkshow

08/04/11 om 17:34 - Bijgewerkt om 17:34

Glenn Beck stopt in de loop van dit jaar met zijn populaire talkshow 'Glenn Beck' op Fox News. Beck is bekend van zijn eindeloze reeks complot-theorieën en zijn uitgesproken conservatieve mening.

Glenn Beck, de man die Obama een racist vindt, stopt met talkshow

Hij maakte het nieuws bekend via zijn website, The Blaze. De plotse overrompeling aan bezoekers legde de site zelfs even plat.

'Alleen in Amerika' is een veel voorkomende reactie op Twitter als het gaat over Glenn Beck. Hij is ultraconservatief en schrikt er niet voor terug dat klaar en duidelijk uit te leggen in zijn dagelijkse talkshow.

Hij liet zich eerder al controversiële quotes ontvallen als "Obama koestert een diepgewortelde haat tegen blanken. Hij is een racist" en "Ik ben er over aan het denken om Michael Moore te vermoorden. Ik vroeg me af of ik het zelf zou kunnen, en ik denk van wel. Hij zou me in de ogen kunnen kijken terwijl ik hem het leven ontneem."

Hij stopt met zijn programma om met zijn productiehuis Mercury Radio Arts nieuwe formats te ontwikkelen voor Fox News.

De Amerikaanse nieuwssite 'The Atlantic Wire' zocht enkele memorabele fragmenten van Glenn Beck.

Als er van Beck gezegd wordt dat hij van complot-theorieën houdt, heeft u daar misschien niet meteen een beeld bij. Als u dit bekijkt misschien wel.

In dit fragment legt Beck uit waarom Obama tegelijkertijd een Nazi en een communist is.

Hier vermoordt hij een kikker live op tv om zijn punt over Obama te bewijzen.

In dit filmpje heeft Beck een complot-theorie over armoedebestrijdingorganisatie ACORN.

Hier legt Beck op zijn manier de problematiek van het Midden-Oosten uit. Naadloos linkt hij de moslims aan straatprotesten in Noord-Ierland en aan de bankencrisis in Griekenland.

Onze partners