Gijzelnemer in gebouw Discovery Channel doodgeschoten

02/09/10 om 09:43 - Bijgewerkt om 09:43

Amerikaanse media omschrijven de gijzelnemer, James Lee, als een extreme milieuactivist.

Gijzelnemer in gebouw Discovery Channel doodgeschoten

© EPA

Een gewapende man die woensdag drie mensen urenlang gijzelde op de hoofdzetel van de televisiezender Discovery Channel, in de Amerikaanse staat Maryland, is door de politie doodgeschoten. De gijzelaars zijn ongedeerd gebleven.

Amerikaanse media omschrijven de gijzelnemer, James Lee, als een extreme milieuactivist. De veertiger was al bekend van eerdere protesten voor het gebouw van Discovery Channel.

Hij zou ook de auteur zijn een manifest op internet waarin wordt opgeroepen om "te stoppen met de geboorte van nog meer parasitaire mensenkinderen aan te moedigen".

Explosieven

Lee drong woensdagmiddag plaatselijke tijd de hoofdzetel van Discovery Channel binnen in Silver Spring, Maryland. Volgens de politie was hij gewapend met explosieven en een pistool.

De werknemers in het gebouw, dat ook een kinderopvang huisvest, werden via een interne mail op de hoogte gebracht van de gijzeling en geëvacueerd.

"Er is waarschijnlijk een gewapende man in het gebouw. Alle werknemers zoeken best beschutting in een afgesloten kantoor op hun verdieping", luidde het.

De politie onderhandelde uren met de man. Toen een van de gijzelaars zich verplaatste en Lee zijn pistool trok, schoot een sluipschutter hem dood, meldt CNN.

Lees meer over:

Onze partners