Gijzeling Kenia nog niet voorbij: al 15 doden

Inwoners van Garissa op een afstand van de universiteit waar al-Shabaab studenten gijzelt. © Xinhua

Bij de aanslag op de Keniaanse universiteit in Garissa bij de grens met Somalië zijn minstens vijftien doden gevallen. De terreurgroep al-Shabaab zegt alle gegijzelde moslims te hebben vrijgelaten. Een onbepaald aantal andere studenten wordt nog vastgehouden.

Bij de aanval op de universiteit in het Keniaanse Garissa zijn minstens vijftien doden en 65 gewonden gevallen. Dat is vernomen uit een politiebron en de Keniaanse media. De Keniaanse minister van Binnenlandse Zaken, Joseph Nkaissery, zei dat een van de vermoedelijke aanvallers is opgepakt tijdens zijn vlucht.

“Vijftien mensen zijn gedood bij de aanval”, zei de politiebron, die anoniem wou blijven. “Een vermoedelijke terrorist is opgepakt toen hij probeerde te vluchten”, verklaarde de minister op Twitter.

De Somalische militie al-Shabaab zei dat de aanvallers de gegijzelde moslims hebben laten gaan, maar de andere mensen vast blijven houden. Het Rode Kruis in Kenia gewaagde van een “onbepaald aantal” gegijzelde studenten op de campus. Al-Shabaab eiste de aanval op. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content