Gijzeling in postkantoor in de buurt van Parijs afgelopen

16/01/15 om 13:57 - Bijgewerkt om 14:51

De gijzeling in een postkantoor in Colombes, op een tiental kilometer van Parijs, is afgelopen. De politie kon de verdachte arresteren en niemand raakte gewond.

Gijzeling in postkantoor in de buurt van Parijs afgelopen

Politie Frankrijk © BELGAIMAGE

In een postkantoor in Colombes, op een tiental kilometer van Parijs, vond een gijzeling plaats. Dat meldde de Franse radiozender RTL Verschillende personen werden vastgehouden door een man die beweerde een automatisch wapen te bezitten. Intussen is de gijzeling afgelopen. De verdachte werd ingerekend en er vielen geen slachtoffers.

Psychische problemen

Een man belde de politie met de mededeling dat hij drie mensen gijzelt. Hij zou gewapend zijn met een kalasjnikov, een pistool en verschillende granaten. Er werd een veiligheidszone ingesteld door de politie. De verdachte zou geen onbekende zijn bij het gerecht. De onderhandelingen tussen de ordediensten en de verdachte zouden snel van start gaan, aldus RTL.

Volgens verschillende Franse media kampt de man waarschijnlijk met psychische en persoonlijke problemen hebben. Zo maakte hij een verwarde indruk aan de telefoon. De politie gaat dus in eerste instantie niet uit van een geval van terrorisme. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners