Gijzelaars bevrijd in Roubaix, enkele gijzelnemers ontsnappen

24/11/15 om 20:57 - Bijgewerkt op 25/11/15 om 00:49

De vrouw en twee kinderen die gegijzeld werden in het Franse Roubaix zijn ongedeerd bevrijd. Eén gijzelnemer werd bij eern politieactie gedood, maar anderen wisten te ontsnappen. Er was volgens de politie sprake van "groot banditisme" maar niet van terrorisme.

Gijzelaars bevrijd in Roubaix, enkele gijzelnemers ontsnappen

© Twitter

Helemaal helder is het verloop van de feiten in het Noord-Franse Roubaix, bij de Belgische grens, nog niet, maar het begon volgens de politie met een poging tot bankroof. Zwaarbewapende mannen drongen een bankfiliaal binnen en probeerden de bankier zover te brengen de kluis te openen.

De politie was echter gealarmeerd en kwam snel ter plekke. Er ontstond een schietpartij. Een deel van de overvallers sloeg op de vlucht, andere gewapende mannen trokken, met de bankier, naar diens vlakbij gelegen woning, waar zijn echtgenote, dochter en baby van 11 maanden, aanwezig waren.

De bankier zelf wist te vluchten, maar de rest van de familie werd gedurende 2 uur gegijzeld.

Volgens een politiewoordvoerder is één gijzelnemer gedood, werd een andere gearresteerd terwijl hij via de tuin probeerde te vluchten, maar zijn "andere daders" kunnen ontkomen.

In de tuin werd een kalasjnikov teruggevonden.

De politiewoordvoerder noemde het "een actie van groot banditisme, niet van terrorisme".

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners