Gigantische klopjacht op vermoedelijke verkrachter in Japan

08/01/14 om 08:31 - Bijgewerkt om 14:23

In Tokio is een gigantische klopjacht op een vermoedelijke verkrachter aan de gang. De man zou hebben deelgenomen aan een groepsverkrachting en kon ontsnappen uit een gerechtsgebouw.

Gigantische klopjacht op vermoedelijke verkrachter in Japan

Tokio © IMAGEGLOBE

Ongeveer 4.000 agenten maken sinds dinsdag jacht op een vermoedelijke verkrachter ten zuiden van de Japanse hoofdstad Tokio. Volgens verschillende media kon de twintigjarige man, die ervan verdacht wordt deel te hebben genomen aan de groepsverkrachting van een vrouw in Kawasaki, ontsnappen aan de agenten die hem naar het kantoor van de procureur brachten.

Volgens de krant Sankei zette de politie onmiddellijk een massale klopjacht op het getouw, vooralsnog zonder succes. In het gebied kregen scholen de raad om hun leerlingen niet alleen over straat te laten lopen. Ook zijn 850 politievoertuigen en helikopters, vaartuigen en speurhonden ingezet.

De omvang van de zoektocht kan verklaard worden door de zeldzaamheid van gewelddadige misdaden in Japan. De graad van criminaliteit is er een van de laagste ter wereld. (Belga/EE)

Lees meer over:

Onze partners