‘Gewonden bij Israëlische raids in Gazastrook’

Een gewonde man wordt verzorgd in het ziekenhuis van Khan Yunis in de Gazastrook (8 december 2017) © Belga Image

De raids waren een antwoord op eerdere aanvallen met raketten vanuit Gaza.

Bij Israëlische raids in de Gazastrook zijn vrijdag gewonden gevallen, zo melden verschillende persagentschappen op basis van Palestijnse veiligheidsbronnen.

De Israëlische krant Jerusalem Post heeft het over minstens 25 gewonden, verwijzend naar het Palestijnse ministerie van Gezondheid. Onder gewonden zouden zes kinderen zijn.

Bestookt

De veiligheidsbronnen en ooggetuigen zeiden dat Israëlische gevechtstoestellen met twee raketten een militaire post van de radicale islamistische Palestijnse beweging Hamas in het noorden van de Gazastrook hebben aangevallen.

Eerder op de dag bestookte de Israëlische artillerie met twee granaten een militaire site van Hamas ten oosten van Beit Hanoen in het noorden van Gaza.

Reactie

De Israëlische aanvallen waren een antwoord op het afvuren van zes zelfgemaakte raketten vanuit Gaza op het zuiden van Israël.

Volgens de Palestijnse bronnen raakte daarbij aan geen van beide zijden iemand gewond. De Jerusalem Post meldt dat een vanuit Gaza afgevuurde raket is terechtgekomen op de zuidelijke Israëlische stad Sderot. Slachtoffers zijn er niet gemeld, wel was er schade.

Dode

In de Palestijnse gebieden loopt sinds donderdag de spanning hoog op, na de aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump dat zijn regering Jeruzalem erkent als hoofdstad van Israël en de ambassade in Tel Aviv daarnaartoe zal verhuizen.

Eerder vandaag viel in de Gazastrook een eerste dode, een 30-jarige man, en raakten volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid meer dan 100 mensen gewond.

Lees ook

Van Brussel tot Jakarta: betogingen in hele wereld tegen erkenning Jeruzalem

Partner Content