Gewezen topman ABN Amro sterft bij gezinsdrama

05/04/14 om 22:37 - Bijgewerkt om 22:46

De Nederlandse politie heeft zaterdagavond bevestigd dat voormalig topman Jan Peter Schmittmann (57) van ABN Amro, zijn vrouw (57) en hun dochter (22) om het leven zijn gekomen bij een familiedrama in hun huis in Laren.

Gewezen topman ABN Amro sterft bij gezinsdrama

© reuters

De andere dochter van het gezin was niet thuis, meldde de politie. Een bekende van het gezin alarmeerde de politie zaterdagochtend. De politie vond de lichamen van het drietal en is sindsdien bezig met onderzoek naar de gebeurtenissen in de villa aan de Hoog Hoefloo. De voorlopige resultaten wijzen op een familiedrama.

Schmittmann werkte tussen 1983 en 2009 bij ABN Amro en werkte zich op tot bestuursvoorzitter in Nederland in 2003. Hij maakte mee dat ABN Amro werd opgekocht door het consortium van Royal Bank of Scotland, Santander en Fortis. Schmittmann mocht aanvankelijk in dienst blijven, maar verloor alsnog zijn baan toen ABN Amro werd genationaliseerd.

Na de nationalisering stapte oud-minister van Financiën Wouter Bos naar de rechter om te voorkomen dat Schmittmann een vertrekpremie zou ontvangen van 16 miljoen euro. ABN Amro wilde een vertrekpremie van maximaal 2,4 miljoen euro. Uiteindelijk kon Schmittmann op een exit van 8 miljoen euro rekenen.

(ANP/BO)

Lees meer over:

Onze partners