Gewapende mannen op de vlucht na gijzeling Parijs

13/07/15 om 10:01 - Bijgewerkt om 11:56

De Franse ordediensten zijn op zoek naar drie gewapende mannen die een tiental mensen gegijzeld hadden in een filiaal van winkelketen Primark in een voorstad van Parijs.

Gewapende mannen op de vlucht na gijzeling Parijs

© Reuters

Omstreeks 6u30 drongen gewapende mannen een filiaal van winkelketen Primark binnen in Villeneuve-la-Garenne, een noordwestelijke voorstad van Parijs. Volgens Le Figaro stuurde een werkneemster rond 7u een sms naar haar vriend waarin ze aangaf 'gegijzeld' te worden door 'twee gewapende mannen'.

Op de vlucht

Speciale politie-eenheden werden ter plaatse gestuurd, het verkeer in de wijk Quartz werd stilgelegd en andere winkels werden gesloten.

Hoewel Belga eerder uit politiebron berichtte dat achttien mensen bevrijd werden, maar 'een tiental anderen zich nog steeds binnen bevinden', schrijft Sky News dat daarmee alle gijzelaars bevrijd zijn. De gewapende mannen zijn echter op de vlucht.

'Hopen op veilig einde'

Een woordvoerder van Primark bevestigde dat er 'een incident' plaatsvond in hun afdeling in het winkelcentrum van Quartz. 'We doen alles wat we kunnen om onze werknemers en hun familie te ondersteunen. We hopen op een snel en veilig einde van dit incident', citeert Sky News.

Volgens politiebronnen ging het aanvankelijk om een poging tot een gewapende overval. (WB)

Lees meer over:

Onze partners