Gewapende man dringt Frans rusthuis voor religieuzen binnen: één dode

25/11/16 om 00:29 - Bijgewerkt om 02:58

In de Zuid-Franse gemeente Montferrier-sur-Lez drong een gewapende man een rusthuis voor religieuzen binnen. Er is volgens politiebronnen minstens een dode gevallen, een vrouwelijke werknemer. De dader is op de vlucht.

Gewapende man dringt Frans rusthuis voor religieuzen binnen: één dode

Gendarmen bewaken de weg naar het ruisthuis in Montferrier-sur-Lez © AFP

Volgens Franse politieberichten ging het om "een individu, met een bivakmuts en gewapend met een mes en een geweer met afgezaagde loop". Deze persoon drong rond 22 uur donderdagavond het rusthuis binnen waar ongeveer 70 paters/broeders verblijven, van wie velen in Afrika gewerkt hebben als missionaris.

De verdachte overmeesterde en knevelde de concièrge, die "volgens bronnen dicht bij het onderzoek" wist te ontsnappen en de hulpdiensten alarmeerde. Later doodde de man met zijn mes de concièrge of een huishoudster.

Volgens de krant Le Dauphiné Libéré hebben de gendarmen ten minste 59 bewoners van rusthuis 'Les Chênes verts' in veiligheid gebracht. Ze doorzochten urenlang het gebouw. Om 0u30 in de nacht werd die zoektocht afgerond. De gendarmen gaan er nu van uit dat de dader op de vlucht is.

De burgemeester van Montferrier-sur-Lez meldt aan de krant dat in het rusthuis "zo'n 60 gewezen missionarissen" verblijven, zowel Aziaten, als Afrikanen en Europeanen, naast "zes of zeven leken" en "zes of zeven andere religieuzen".

Een terroristische link wordt volgens de Dauphiné Libéré niet uitgesloten, maar is tot dusver niet "de eerste piste" van onderzoek.

(Belga/RR)

Onze partners