Germanwings: tweede zwarte doos gevonden, copiloot informeerde zich over zelfdoding

02/04/15 om 16:25 - Bijgewerkt om 16:37

Zoekteams hebben de tweede zwarte doos van de in de Franse Alpen gecrashte Airbus A320 van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings gevonden.

Germanwings: tweede zwarte doos gevonden, copiloot informeerde zich over zelfdoding

© Reuters

Dat bevestigde procureur Brice Robin in Marseille. De tweede zwarte doos, de flightdatarecorder, zou meer uitsluitsel kunnen brengen over wat er zich juist heeft afgespeeld in de cockpit van het neergestorte vliegtuig. Op de eerste dag van de crash werd de cockpitvoicerecorder al ontdekt.

Copiloot Andreas Lubitz wordt ervan verdacht zijn collega te hebben buitengesloten en het toestel opzettelijk te hebben laten neerstorten, vorige week in de Franse Alpen. Het toestel was met 150 mensen aan boord onderweg van Barcelona naar Düsseldorf.

Zelfdoding

Voorts is uit onderzoek gebleken dat de copiloot zich tot een dag voor de crash van het vliegtuig in Frankrijk op het internet had geïnformeerd over allerhande soorten en mogelijkheden tot zelfdoding. Ook naar veiligheidsmechanismes van cockpitdeuren had hij gezocht. Dat deelde het Openbaar Ministerie in Düsseldorf mee. De onderzoekers hadden in de woning van de 27-jarige copiloot in Düsseldorf een tablet gevonden en hadden de data daarop geëvalueerd. Aan de hand van het browserverloop konden ze de zoekopdrachten volgen. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners