Gerecht legt Bettencourt op de rooster

26/07/10 om 12:36 - Bijgewerkt om 12:36

Bettencourt wordt ondervraagd in verband met een onderzoek naar fiscale fraude.

De Franse L'Oréal-erfgename Liliane Bettencourt (87) wordt maandag door het gerecht verhoord in een onderzoek naar mogelijke fiscale fraude. Bettencourt is ook in opspraak gekomen wegens illegale financiering van de partij van president Nicolas Sarkozy.

Het Frans openbaar ministerie maakte maandag bekend dat Bettencourt, die de rijkste vrouw van Frankrijk wordt genoemd, aan de tand wordt gevoeld. Speurders van de financiële brigade ondervragen haar in haar woning in Neuilly-sur-Seine. Er was ook een huiszoeking.

Het verhoor komt er onder naar aanleiding van stiekem opgenomen bandopnames van gesprekken tussen Bettencourt en haar omgeving waaruit blijkt dat ze van plan was belastingen te ontduiken.

De fraudezaak heeft ook een politiek luik na beschuldigingen van de voormalige boekhoudster van Bettencourt dat ze de verkiezingscampagne van Sarkozy in 2007 zou hebben gefinancierd.

Het geld zou zijn doorgesluisd via Eric Woerth, de ex-penningmeester van de UMP (de partij van Sarkozy) en huidig minister van Arbeid in de Franse regering. Woerth wordt later verhoord.

Onze partners