'Genkse Syriëstrijder gedood in bombardement'

29/09/14 om 08:33 - Bijgewerkt om 08:33

In Syrië zou één van de broers Bakkouy uit Genk zijn omgekomen bij een bombardement. Een officiële bevestiging is er nog niet.

'Genkse Syriëstrijder gedood in bombardement'

Strijders van het Vrije Syrische Leger bereiden zich voor om de troepen van president Bashar al-Assad aan te vallen. © Reuters

In Syrië zou één van de broers Bakkouy uit Kolderbos (Genk) zijn omgekomen door een bombardement van de internationale coalitie onder de leiding van de Verenigde Staten. De vader heeft dat laten weten aan de stad Genk, maar bevestiging is er niet. Dat schrijft het Belang van Limburg.

Wie de gedode Syriëstrijder is, blijft voorlopig onduidelijk. Het zou om Ismaïl of Mohamed gaan. Vader Omar heeft het overlijden aan de stad Genk gemeld, maar er is geen enkel document dat het ook officieel kan bewijzen. Ismaïl en Mohamed zijn broers van Younes, de Genkenaar die in het wereldnieuws kwam toen hij beelden op het internet plaatste van een mogelijk door hem ontvoerde en gefolterde Japanner. In april vorig jaar trokken de drie broers naar Syrië om er te strijden tegen het regime van president Assad. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners