Genkenaar gezocht voor ontvoering Japanner in Syrië

18/08/14 om 20:17 - Bijgewerkt om 20:17

Een jonge Genkenaar wordt gezocht omdat hij mogelijk betrokken is bij de ontvoering van een Japanner in Syrië. De man, die vermoedelijk als Syriëstrijder naar het land trok, werd herkend op videobeelden van de ontvoering.

Genkenaar gezocht voor ontvoering Japanner in Syrië

© Reuters

Een jonge Genkenaar, van wie de lokale politiediensten vermoeden dat hij als Syriëstrijder is gaan vechten, wordt gezocht voor mogelijke betrokkenheid bij de ontvoering van een Japanner in Syrië. De man werd herkend op videobeelden over de ontvoering. Dat bevestigt burgemeester Wim Dries op de regionale zender TV Limburg.

Op het internet circuleert een video waarbij een Japanner met geweld ondervraagd wordt in Syrië. De Japanse regering is op zoek naar informatie over het voorval, aangezien de landgenoot wordt vermist. Daarom verspreidde het land een oproep tot mogelijke getuigen.

Bij de regionale zender TV Limburg dacht men een jongeman uit Genk te herkennen op de beelden. Hij noemt zichzelf 'Jihadganger Bakkouy' en is geen onbekende voor de Genkse burgemeester Wim Dries. 'Deze meerderjarige Genkenaar is bij onze diensten al meer dan een jaar bekend', aldus Dries op TV Limburg. 'Het was een van de mensen waarvan we het vermoeden hadden dat hij in Syrië aan het vechten was, maar dat is ons nooit bevestigd. Vandaag vonden we op een Facebookprofiel onder zijn naam echter aanwijzingen dat hij inderdaad in Syrië aan het strijden is. We hebben dat dan ook meteen doorgegeven aan de bevoegde federale instanties.'

Op de Facebookpagina van de Genkse Syriëstrijder is te zien hoe de man deelneemt aan gevechten en welke buit zijn groep gemaakt heeft. De Japanner in het filmpje zou mogelijk ook kunnen worden ingezet bij een gevangenenruil. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners