Geluidsopname van gecrasht Russisch vliegtuig naar buitenland voor onderzoek

13/11/15 om 16:42 - Bijgewerkt om 16:40

Egypte stuurt de laatste zeven seconden van de geluidsopname uit de cockpit van het gecrashte Russische vliegtuig naar het buitenland voor nader onderzoek. Het passagierstoestel stortte vorige maand neer in de Sinaïwoestijn.

Geluidsopname van gecrasht Russisch vliegtuig naar buitenland voor onderzoek

Het gecrashte vliegtuig © BELGA

De geluidsopname wordt naar een van de landen gestuurd waar de gecrashte Airbus A321 werd gebouwd. Dat zei de Egyptische minister voor Burgerluchtvaart, Hossam Kamal, vrijdag in de krant al-Ahram.

Bij de crash zijn alle 224 mensen aan boord om het leven gekomen. Groot-Brittannië en andere landen achten het op grond van informatie van de inlichtingendiensten als hoogstwaarschijnlijk dat een bom het ongeval heeft veroorzaakt. Egypte waarschuwde voor te voorbarige conclusies.

Begin deze week was een internationale commissie begonnen met de evaluatie van de zwarte dozen en de geluidsrecorder. In de laatste seconden van de opnames werden ongewone geluiden gehoord. Waar de opname naartoe wordt gestuurd, zei Kamal niet. De analyse is veeleisend en kan niet in elk land uitgevoerd worden.

Het 18 jaar oude toestel van de Siberische luchtvaartmaatschappij Kolavia was volgens een internationale commissie in Duitsland gebouwd. De motoren zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, zei Kamal. (Belga/MVM)

Onze partners