Gegijzelde journalisten geprojecteerd op Arc de Triomphe

29/12/10 om 14:12 - Bijgewerkt om 14:12

Het is woensdag exact een jaar geleden dat de Franse journalisten Stéphane Taponier en Hervé Ghesquiere in Afghanistan werd ontvoerd.

Het is woensdag exact een jaar geleden dat de twee Franse journalisten Stéphane Taponier en Hervé Ghesquiere in Afghanistan werd ontvoerd. Ter herdenking werden hun gezichten woensdagmorgen geprojecteerd op de Arc de Triomphe in Parijs. Het gaat om een initiatief van Reporters zonder Grenzen (RSF). Boven de afbeelding staat te lezen 'Libérez Stéphane et Hervé et leurs trois accompagnateurs' ('Laat Stéphane en Hervé en hun drie begeleiders vrij').

"Door hun gezichten op de Arc de Triomphe te projecteren willen we de Franse autoriteiten eraan herinneren dat beloften over een snelle vrijlating niet meer volstaan. Aan president Sarkozy vragen we om het lot van de twee tot een nationale prioriteit te maken," aldus RSF.

Ontvoerd

Taponier en Ghesquiere waren op reportage voor televisiezender France 3 toen ze op 29 december samen met drie collega's werden ontvoerd in de bergachtige provincie Kapisa, zestig kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Kabul.

Vermoed wordt dat de taliban achter de kidnapping zitten.

Onze partners