Geen dure safari voor de Obama's

13/06/13 om 22:40 - Bijgewerkt om 22:40

Barack Obama gaat tijdens zijn rondreis in Afrika eind deze maand niet op safari met zijn familie. De Leider van de Vrije Wereld beschermen tegen leeuwen, luipaarden en ander wild blijkt te duur.

Geen dure safari voor de Obama's

© Reuters

De presidentiële lijfwacht zou voor het neutraliseren van luipaarden, leeuwen en andere terreurdieren die een potentiële bedreiging vormen voor de mens uitgerust moeten worden met speciale wapens van groot kaliber, schrijft de krant The Washington Post.

Uit een vertrouwelijk document van de geheime dienst, waaruit de krant toch info kon putten, zijn de elite-eenheden die de president en zijn entourage moeten beschermen bezorgd over het kostenplaatje.

Reis van 100 miljoen

De Post zegt dat het Witte Huis de safari in het nationale park van Mikumi woensdag heeft afgeblazen - nadat de krant vragen had gesteld over doel en kosten van die uitstap. Volgens de krant zal de Afrika-reis van de president (exclusief safari) de staat tussen de 60 en de 100 miljoen dollar kosten.

Gehouden tegen het licht van het "sequester", de verplichte overheidsbesparingen van Washington door blijvende onenigheid over het budget tussen Democraten en Republikeinen, is dat een flinke som. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners