'Geen Belgische link in zaak van zelfmoordaanslag in Bulgarije'

26/07/12 om 15:47 - Bijgewerkt om 15:47

Het federaal parket kan de Belgische link in de zaak van de zelfmoordaanslag in Bulgarije op 18 juli niet bevestigen. In de Bulgaarse pers ontstonden geruchten dat de dader een Belg was.

'Geen Belgische link in zaak van zelfmoordaanslag in Bulgarije'

© Reuters

Volgens een Bulgaarse krant had de dader van de zelfmoordaanslag op een Israëlische toeristenbus in het Bulgaarse Burgas mogelijk de Belgische nationaliteit.

Het federaal parket voerde zijn eigen onderzoek vanwege de geruchten. "De link met België wordt niet bevestigd in deze zaak", zegt woordvoerster Lieve Pellens.

De krant schreef dat de dader vanuit ons land naar Bulgarije ging. Enkele Belgische kranten namen de informatie over. Maar het federaal parket werd daarover niet door de Bulgaarse autoriteiten geïnformeerd.

Hezbollah

In Bulgarije kon het gerucht ook niet bevestigd worden, aldus de Franstalige Bulgaarse radio BNR. Die verduidelijkt dat er verschillende versies over de mogelijke nationaliteit circuleren. "Op dit moment is er in Bulgarije nog geen officiële bevestiging", aldus de radio.

Bij de aanslag op een Israëlische toeristenbus kwamen op 18 juli, behalve de kamikaze, vijf Israëlische burgers en de Bulgaarse buschauffeur om het leven. De Verenigde Staten en Israël wezen de sjiitische beweging Hezbollah aan als de verantwoordelijk voor de aanslag. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners