Geen Belgen bij slachtoffers sneeuwstorm Himalaya

16/10/14 om 18:11 - Bijgewerkt om 18:11

Bij een onverwachte sneeuwstorm in het Himalayagebergte zijn minstens 29 doden gevallen, tientallen anderen blijven vermist. 'Maar op de registratielijst van de trektocht staan geen Belgen', stelt Buitenlandse Zaken.

Geen Belgen bij slachtoffers sneeuwstorm Himalaya

© AFP

Nog tientallen bergbeklimmers zijn vermist na de onverwachte sneeuwstorm aan de Nepalese kant van het Himalayagebergte. Volgens de FOD Buitenlandse Zaken zijn daar geen Belgen bij. Minstens 29 buitenlandse bergbeklimmers en Nepalese gidsen zijn om het leven gekomen bij de storm.

Ongeveer 170 buitenlandse bergbeklimmers stonden geregistreerd als vertrokken voor een trekking in het bergmassief. "Wie de bergen in trekt, moet zich registreren en op die registratielijst staan geen Belgen", zegt woordvoerder Hendrik Van de Velde van Buitenlandse Zaken.

Tot nu toe konden 133 mensen gered worden, die in de sneeuwstorm vast hadden gezeten. De reddingswerkzaamheden zullen vrijdag worden voortgezet, maar het werk van de hulpdiensten wordt bemoeilijkt door de vier meter hoge sneeuwlaag in het gebied. (Belga/WB)

Lees meer over:

Onze partners