Geen Belg gedood bij aanval op toeristen in Ethiopië

18/01/12 om 08:32 - Bijgewerkt om 08:32

Er is dan toch geen Belg omgekomen bij de overval op een groep toeristen in het noordoosten van Ethiopië. Er zijn wel twee Belgen gewond geraakt zijn. Dat meldt Michel Malherbe, woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken.

Geen Belg gedood bij aanval op toeristen in Ethiopië

© Reuters

Bij een overval op een Duits-Oostenrijke groep reizigers in het noordoosten van Ethiopië zijn volgens de Ethiopische televisie vijf toeristen gedood. Twee Belgen zijn gewond geraakt, een kon ontkomen. Er zouden ook twee toeristen en twee Ethiopiërs ontvoerd zijn.

Volgens de Ethiopische autoriteiten was er onder de dodelijke slachtoffers ook een Belg, maar dat werd nu ontkend. Michel Malherbe, de woordvoerder van Buitenlandse Zaken, heeft na een vergadering met de Ethiopische autoriteiten gemeld dat er geen Belg is omgekomen. De Ethiopische regering zegt nu dat er bij de aanval twee Duitsers, twee Hongaren en een Oostenrijker omgekomen zijn. Er zijn wel twee Belgen gewond geraakt bij de aanval. De ernst van de verwondingen is nog niet duidelijk maar de twee zouden niet in levensgevaar zijn.

De overval deed zich voor aan de Ertitrese grens, aldus de televisie in Addis Abeba. Het Ethiopisch leger heeft de gewonden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Vermoed wordt dat Eritrese rebellen achter de aanval schuilgaan. In dit gebied gebeuren steeds weer overvallen op toeristen, daarvoor bestaat ook al zeven jaar een reiswaarschuwing, zei de woordvoerder in Wenen. Op de homepage van Buitenlandse Zaken wordt voor een verhoogd risico van terreuraanslagen in Ethiopië gewaarschuwd.

DanakilwoestijnVolgens de krantenberichten gebeurde de overval op de reisgroep in de omgeving van de vulkaan Erta Ale in de Danakilwoestijn. Die regio is een van de heetste en armste gebieden op aarde en wordt bewoond door het Afar-nomadenvolk. In het gebied werden in 2007 vijf Europese gijzelaars - vier Britten en een Française - ontvoerd en na het betalen van een losgeld na twee weken weer ongedeerd vrijgelaten. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners