Gedetineerde ontsnapt met explosieven en gijzeling uit gevangenis nabij Rijsel

13/04/13 om 17:15 - Bijgewerkt om 17:15

Uit de gevangenis van Squedin nabij het Noord-Franse Rijsel is zaterdag een man dankzij explosieven en een gijzeling kunnen ontkomen. Volgens de regionae krant La Voix du Nord is de voortvluchtige zeer gevaarlijk.

Gedetineerde ontsnapt met explosieven en gijzeling uit gevangenis nabij Rijsel

© AFP

Het gaat om Redoine Faïd die in juni 2011 nabij Rijsel in preventieve hechtenis is genomen. Hij zou verantwoordelijk zijn voor een gewapende overval in Villiers-sur-Marne ten oosten van Parijs waarbij in 2010 een politieagente is gedood.

Zaterdagmorgen kreeg de gedetineerde bezoek van zijn vrouw. Volgens onbevestigde berichten zou hij daarbij in zakdoekjes verstopte springstof hebben gekregen. Volgens het parket gijzelde hij dan onder bedreiging van een handwapen vier cipiers en liet hij meerdere deuren in de gevangenis in de lucht springen.

Vluchtauto

Eenmaal buiten liet hij bij het begin van zijn vlucht zijn gegijzelden weer vrij. Een eerste bij de vlucht gebruikt voertuig is kort daarna enkele kilometers verder, nabij Ronchin, uitgebrand teruggevonden. De gedetineerde zette zijn vlucht met een andere auto verder.

Volgens procureur Frédéric Fèvre van Rijsel is Faïd gewapend en heeft hij nog steeds explosieven. De politie zet bij de klopjacht in het Rijselse ook een helikopter in, aldus La Voix du Nord. (Belga/EE)

Onze partners