Gaza: Frankrijk gaat praten over staakt-het-vuren met strijdende partijen

18/11/12 om 08:40 - Bijgewerkt om 08:40

De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, trekt naar Israël om er de strijdende partijen op te roepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren.

Gaza: Frankrijk gaat praten over staakt-het-vuren met strijdende partijen

© AFP

De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Laurent Fabius, trekt naar Israël om er de strijdende partijen op te roepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren. Dat heeft zijn ministerie meegedeeld.

Fabius zal onder meer praten met onder anderen de Israëlische president Shimon Peres en premier Benjamin Netanyahu. Langs Palestijnse zijde plant hij een ontmoeting met president Mahmoed Abbas.

Volgens eeen hooggeplaatste Palestijnse verantwoordelijke zou een wapenstilstand tussen de gewapende groeperingen in de Gazastrook en Israël mogelijk zijn; "Er zijn ernstige gesprekken aan de gang om tot een wapenstilstand te komen. Vandaag of morgen zouden er regelingen getroffen kunnen worden", luidde het.

Nieuwe aanvallenHet Israëlische leger gaat ondertussen onverminderd door met nieuwe aanvallen. Twee kinderen, één en drie jaar oud, kwamen om het leven bij een bomaanslag op de wijken Beit Lahiya en Beit Hanoun. Bij andere luchtaanvallen op twee mediacentra raakten zeker acht journalisten gewond. Ook in Tel Aviv klonk wederom het geluid van luchtalarm. Kort na het begin van het alarm werd in het stadscentrum een explosie waargenomen.

Sinds Israël woensdag een militaire operatie lanceerde op het bezette Gaza, gedoopt "Pillar of Defense", liet een vijftigtal mensen het leven. Meer dan 400 anderen raakten gewond. De meeste slachtoffers zijn Palestijnen. (Belga/INM)

Lees meer over:

Onze partners