Friese vrouw bekent vier babymoorden

13/08/10 om 20:02 - Bijgewerkt om 20:02

De vrouw doodde de kindjes na haar bevalling en verborg ze in koffers op zolder.

De 25-jarige Nederlandse vrouw in wiens huis vier dode baby's werden gevonden, heeft bekend dat ze de vier kindjes na de bevalling om het leven heeft gebracht.

Op 6 augustus werden in een huis in het Friese dorp Nij Beets vier koffers gevonden waarin telkens een lijkje van een kind lag. De koffers waren verborgen op de zolder van het ouderlijk huis waar de vrouw nog woonde.

Vrijdag maakte het openbaar ministerie bekend dat Sietske H. heeft bekend dat ze de moeder is van alle vier de baby's. Ze heeft toegegeven dat ze de vier kindjes na haar bevalling om het leven heeft gebracht.

De vrouw wordt verdacht van moord of doodslag op haar eigen baby's. De kinderen werden tussen 2002 (toen de vrouw zeventien jaar was) en 2010 geboren.

Over wie de kinderen verwekt heeft, legde het gerecht geen verklaringen af. De politie is terzake met een speurtocht begonnen. Ook over de doodsoorzaak van de baby's werd nog niets bekendgemaakt.

De vrouw zit momenteel in voorarrest. Aan de politie verklaarde de vrouw aanvankelijk dat ze de baby's had afgestaan voor adoptie, maar dat kon ze niet hard maken.

Lees meer over:

Onze partners