Franse toeriste ontvoerd uit vakantieoord in Kenia

01/10/11 om 16:48 - Bijgewerkt om 16:48

Het incident komt er een maand nadat een Brits echtpaar werd aangevallen in Kenia en is een nieuwe klap voor het toerisme van het land.

Franse toeriste ontvoerd uit vakantieoord in Kenia

© ImageGlobe

Een gewapende bende heeft afgelopen nacht een Franse toeriste ontvoerd uit een vakantieoord op het eiland Manda, voor de kust van Kenia. Het incident komt er een maand nadat een Brits echtpaar werd aangevallen in Kenia en is een nieuwe klap voor het toerisme van het land. Het slachtoffer is naar verluidt een gehandicapte vrouw van 66 jaar, melden internationale media. Ze werd volgens ooggetuigen meegenomen in een motorboot.

De Keniaanse marine zette de achtervolging in en leverde op zee een vuurgevecht met de ontvoerders, die mogelijk banden hebben met de Somalische Al-Shabaabmilities. Vermoedelijk zijn enkele van hen gewond geraakt.

Klap voor toerisme

Het incident is een nieuwe klap voor de belangrijke toeristische sector van het Afrikaanse land. Een maand geleden werd in een resort in Noord-Kenia een Brits echtpaar aangevallen. De ontvoerders schoten de man dood, de vrouw wordt vermoedelijk in buurland Somalië vastgehouden.

De Keniaanse toeristische sector heeft te maken met een verslechterde veiligheidssituatie. Na de presidentsverkiezingen eind 2007 kwamen bij bloedige onlusten meer dan duizend mensen om het leven, en Kenia stond toen op de rand van een burgeroorlog. (Belga/KVDA)

Onze partners