Franse soldaat met cuttermes aangevallen in Parijs

26/05/13 om 08:31 - Bijgewerkt om 08:31

In de kantorenwijk La Défense in de Parijse agglomeratie is een Franse soldaat met een cuttermes aangevallen. De vermoedelijke dader is op de vlucht.

Franse soldaat met cuttermes aangevallen in Parijs

© AFP

De soldaat in uniform kreeg een steek in de hals toen hij patrouilleerde in het kader van het antiterrorismesysteem Vigipirate, dat al jaren van kracht is in Frankrijk. De brandweer bracht de eerste zorgen toe. Zijn leven is niet in gevaar.

Volgens de politie is de gevluchte dader een dertiger en heeft hij een Noord-Afrikaans uiterlijk. De Franse minister van Defensie Jean-Yves Le Drian zegt dat de dader de soldaat wou "doden omdat hij militair was".

Gelijkenissen met moord in Londen

"Het was de bedoeling om een militair te doden omdat hij militair was", zei de defensieminister aan journalisten. Hij sprak van een "criminele daad, maar gelukkig zonder ernstige gevolgen" en zei dat de toestand van de militair "geruststellend" is. De zaak is intussen in handen van het antiterrorismeparket van Parijs, zegt de procureur van Nanterre, Robert Gelli.

De minister van Defensie ging zaterdagavond naar het ziekenhuisbed van de militair. Le Drian zei dat hij en zijn collega van Binnenlandse Zaken een "onverbiddelijke strijd leveren tegen het terrorisme".

De daad van agressie vertoont gelijkenissen met de moord woensdag in Londen op een Britse militair door twee radicale islamisten, maar tot dusver kon de politie nog geen link tussen de twee feiten leggen. Ook de Franse president François Hollande zei dat er "voorlopig" geen link is met de aanslag in Londen. Maar alle hypothesen dienen nagetrokken te worden. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners