Franse politie: 'Fietser mogelijk doelwit van Alpenmoord'

17/09/12 om 18:31 - Bijgewerkt om 18:31

De onderzoekers houden rekening met alle mogelijkheden.

Franse politie: 'Fietser mogelijk doelwit van Alpenmoord'

© AFP

Rond de viervoudige moord van 5 september in de Franse Alpen hangt nog steeds een waas van mysterie. De Franse politie houdt er zelfs rekening mee dat de Franse fietser, die aanvankelijk beschouwd werd als een toevallig slachtoffer, het doelwit van de moord was.

Bij de schietpartij kwam de Brits-Iraakse ingenieur Saad al-Hilli, zijn vrouw en zijn schoenmoeder om het leven. Zijn dochters Zainab (7), die zwaargewond raakte, en Zeena (4) overleefden de schietpartij. Van het vierde dodelijke slachtoffer, de Franse fietser Sylvain Mollier (45), werd aangenomen dat hij op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was en werd omgebracht omdat hij getuige was van de moord op de familie Al-Hilli.

Maar de Franse politie sluit geen enkele piste uit. "Iedereen zegt dat Mollier een gentleman was, maar wie zegt dat hij geen dubbelleven leidde," zo vertelde Benedicte Vinnenman van de Franse politie die het onderzoek leidt, aan de Britse krant Daily Telegraph.

Al-Hilli, zijn vrouw en haar moeder hadden elk twee schotwonden in het hoofd, Mollier daarentegen vijf. In totaal werden 25 schoten afgevuurd.

Mollier, vader van drie kinderen, werkte voor chemiebedrijf Cezus en was in vaderschapsverlof toen hij zijn fatale fietstocht maakte. De man werd gisteren tijdens een geheime plechtigheid begraven en niet gecremeerd, zoals zijn familie wilde. (KVDA)

Lees meer over:

Onze partners