Franse journaliste klaagt DSK aan

05/07/11 om 07:07 - Bijgewerkt om 07:07

De Franse schrijfster en journaliste Tristane Banon dient een klacht in tegen Dominique Strauss-Kahn (DSK), hij antwoordt ook met een klacht.

Franse journaliste klaagt DSK aan

© tristane-banon-officiel.com/EPA

De vrijspraak van voormalig IMF-directeur Dominique Strauss-Kahn (DSK) voor een aanklacht wegens verkrachting van een kamermeisje in New York mag dan lonken, hij heeft sinds gisteren een nieuwe klacht aan zijn been. Tristane Banon zegt in 2002 aangerand te zijn door Strauss-Kahn en wil daarom vandaag een klacht tegen hem indienen.

Poging tot verkrachting tijdens interview

Toen de heisa rond DSK uitbrak met de beschuldigingen van aanranding van een New Yorks kamermeisje, had de moeder van Banon al in de media gezegd dat haar dochter eerder al het slachtoffer was geweest van een poging tot verkrachting door Strauss-Kahn.

Banon heef sindsdien niet meer over de zaak gesproken, tot ze nu, via haar advocaat, de zaak weer oprakelt. Volgens haar advocaat David Koubbi vonden de feiten plaats in februari 2003, toen Banon Strauss-Kahn interviewde.

Politieke motieven

Koubbi ontkent dat er politieke motieven meespelen, nu Straus-Kahn meer kans maakt op vrijspraak in de Verenigde Staten. Banon had de beslissing al genomen voor 1 juli, aldus Koubbi, dus voor de geloofwaardigheid van het Amerikaanse kamermeisje in twijfel getrokken werd.

Straus-Kahns antwoord

De reactie van Dominique Straus-Kahn bleef evenwel niet lang uit. Zijn advocaten kregen de opdracht een klacht in te dienen tegen de Franse journaliste wegens lasterlijke aangifte. Die advocaten beweren dat Banon alles verzint. (SD)

Onze partners