Franse journaliste dient geen klacht in tegen Strauss-Kahn

20/05/11 om 20:26 - Bijgewerkt om 20:26

De 31-jarige Franse journaliste die zegt door IMF-topman Dominique Strauss-Kahn seksueel te zijn aangerand, dient geen klacht in.

Franse journaliste dient geen klacht in tegen Strauss-Kahn

© Reuters

Haar advocaat David Koubbi kondigde dat vrijdag op de Franse zender BFM TV aan. De vrouw wil in geen enkel geval een instrument van de Amerikaanse justitie worden.

31-jarige vrouw

De 31-jarige vrouw beschuldigt Strauss-Kahn haar negen jaar geleden tijdens een interview voor een boek seksueel aangevallen te hebben. Daarover gewaagde ze in een televisieshow, waar de naam Strauss-Kahn door een bieptoon onherkenbaar gemaakt werd. Toen Strauss-Kahn in de Verenigde Staten gearresteerd werd, zei haar moeder in een interview dat ze zich "verpletterd" voelde, omdat ze haar dochter destijds tegenhield Strauss-Kahn aan te klagen. De moeder is afgevaardigde van de socialistische partij, waarvoor Strauss-Kahn al in 2007 presidentskandidaat wou zijn.

Volgens de Franse media is de journaliste ook het petekind van de tweede vrouw van Strauss-Kahn. Ze was die tijd goed bevriend met zijn dochter Camille. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners