Franse gendarmerie flitste in juli elke dag 3.000 Belgen met zware voet

© BELGA

De Franse politie heeft tijdens de vakantiemaand juli bijna 95.000 Belgen geflitst, een stijging met 27 procent in vergelijking met vorig jaar. “De Franse overheid had nochtans verwittigd dat ze deze zomer zeer kordaat zou optreden tegen buitenlandse snelheidsduivels”, zegt het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) woensdag in de kranten van Mediahuis.

De Franse autoriteiten maakten begin juni bekend dat deze zomer een recordaantal flitscamera’s zou worden ingezet. Dat ging van bijkomende trajectcontroles tot meer onbemande snelheidscamera’s en honderd extra anonieme wagens uitgerust met flitsapparatuur. Maar ondanks de scherpe verwittiging, hebben 95.000 Belgische bestuurders zich vorige maand laten klissen.

“Snelheid is een van de grote moordenaars in ons verkeer. En toch blijft de Belg zich eraan bezondigen”, reageert BIVV-woordvoerder Stef Willems. De mobiliteitsorganisaties in ons land raden aan om de boete te betalen wanneer die in de bus valt. “Hoe langer je wacht, hoe hoger de kosten oplopen.” (Belga/NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content