Française ontvoerd in Jemen

24/02/15 om 16:16 - Bijgewerkt om 16:15

Gewapende mannen hebben een Franse vrouw en haar Jemenitische chauffeur ontvoerd in de hoofdstad Sanaa. De vrouw was op weg naar haar werk.

Française ontvoerd in Jemen

Houthi-rebellen blokkeren een straat die naar het presidentieel paleis in Sanaa, Jemen leidt. © Reuters

Veiligheidsdiensten en het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken hebben bevestigd dat een Franse vrouw en haar Jemenitische chauffeur ontvoerd zijn. De vrouw was in het centrum van de hoofdstad Sanaa op weg naar haar werk, zo bericht Al Jazeera.

'We bevestigen de ontvoering deze ochtend in Sanaa van een Franse burger', luidde het in een statement van het ministerie. Alle landgenoten werd aangeraden 'het land zo snel mogelijk te verlaten'.

Wereldbank

Het was aanvankelijk niet duidelijk waar de vrouw werkte, maar volgens Al Jazeera is de 30-jarige in dienst bij de Wereldbank. Zij en haar chauffeur werden door de ongeïdentificeerde mannen naar een onbekende locatie gebracht.

In Jemen is een gevaarlijke tak van al-Qaeda actief die in januari nog de aanslagen in Parijs opeiste. Het land verkeert in chaos sinds Houthi-rebellen de controle over de hoofdstad verwierven in september 2014. (WB)

Lees meer over:

Onze partners