Foto van jongen met Down Syndroom komt radiostation duur te staan

30/04/13 om 17:56 - Bijgewerkt om 17:56

Een Amerikaans radiostation wordt voor de rechter gedaagd nadat het een foto gebruikte van een jongen met het Syndroom van Down voor zijn 'Achterlijk Nieuws'.

Foto van jongen met Down Syndroom komt radiostation duur te staan

De familie Holland uit Nashville heeft de Cox Media Group, de eigenaar van het radiostation WHPT-FM in Florida, voor de rechter gedaagd wegens inbreuk op de privacy nadat een getrukeerde foto van hun zoon met Down Syndroom gebruikt werd ter promotie van het zogenaamde 'Achterlijk Nieuws' op de website van het radiostation.

De foto werd genomen in 2004 toen Adam Holland 17 jaar was. Op de originele foto staat een lachende Adam met een tekening met de woorden 'Go Titans', verwijzend naar een voetbalploeg. In 2012 dook de foto op op de website van het radiostation WHPT-FM. De woorden 'Go Titans' waren vervangen door 'Retarded News'.

De familie Holland zegt dat de getrukeerde foto 'zwaar emotioneel verdriet, vernedering en angst' heeft veroorzaakt en eist een schadevergoeding. Volgens de advocaat van de familie toont deze zaak aan dat er strengere wetten nodig zijn met betrekking tot getrukeerde foto's.

Een woordvoerder van de Cox Media Group liet weten dat de zaak zal worden onderzocht. De foto is ondertussen van de website verwijderd. (TE)

Lees meer over:

Onze partners