Fidel Castro wantrouwt VS in brief

27/01/15 om 08:04 - Bijgewerkt om 08:04

In een brief aan een studentenorganisatie - voorgelezen op de staatstelevisie - heeft voormalig Cubaans president Fidel Castro zijn wantrouwen tegenover de Verenigde Staten geuit. Maar, zei hij, 'dat betekent niet dat ik een vreedzame oplossing verwerp'.

Fidel Castro wantrouwt VS in brief

© Reuters

De gewezen president van Cuba, Fidel Castro, heeft in een brief geschreven dat hij geen vertrouwen heeft in de Verenigde Staten, maar de toenadering met Washington evenmin verwerpt.

'Verwerp vreedzame oplossing niet'

"Ik heb geen vertrouwen in de politiek van de VS, en ik heb geen woord met hen gesproken, maar dat betekent evenmin dat ik een vreedzame oplossing voor conflicten verwerp", zei het vroegere staatshoofd in een brief aan een studentenorganisatie, die voorgelezen werd op de staatstelevisie.

Gezondheid

De vader van de Cubaanse Revolutie, die in 2006 om gezondheidsredenen opgevolgd werd door zijn broer Raul, wou zijn steun uitbrengen aan de politiek van zijn opvolger tegenover Washington. Op 17 december kondigde die een stapsgewijze normalisatie aan van de betrekkingen tussen de twee landen. De 88-jarige Fidel Castro is al meer dan een jaar niet in het openbaar verschenen. Over zijn gezondheidstoestand werd de voorbije weken veel gespeculeerd. (Belga/WB)

Onze partners