Fidel Castro hekelt ‘genocidaire rol van Navo’ in Libië

© Reuters

De Cubaanse leider Fidel Castro noemt de dood afgelopen donderdag van de voormalige Libische leider Muammar Khaddafi “een regelrechte moord”.

“Kolonel Khaddafi raakte zwaargewond door een luchtaanval van de Navo, die met de modernste middelen zijn voertuig hebben onderschept en geneutraliseerd. Hij werd levend gevangen genomen en vermoord door de mannen die deze organisatie bewapend heeft”, zo schrijft Castro in een van zijn zogenaamde “reflecties van kameraad Castro”, die hij regelmatig publiceert in de officiële Cubaanse pers.

“Zijn lijk is als een oorlogstrofee tentoongesteld, wat indruist tegen de meest elementaire principes van de islam en andere religies in de wereld”, vervolgt de 85-jarige leider van de revolutie, die de macht in 2006 aan zijn broer Raul overdroeg wegens gezondheidsproblemen.

“Genocidaire rol van de Navo”

In zijn artikel, getiteld “De genocidaire rol van de Navo”, schrijft Castro dat de alliantie “het meest perfide repressieve instrument uit de geschiedenis van de mensheid” is geworden.

Fidel Castro had al sinds februari in zijn “reflecties” voorspeld dat de Navo in Libië zou tussenkomen, om de oliebelangen veilig te stellen. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content