Ferguson: twee mannen aangehouden, zouden aanslagen beraamd hebben

28/11/14 om 00:59 - Bijgewerkt om 00:59

Twee mannen zijn in St. Louis aangehouden en in staat van beschuldiging gesteld. Ze zouden een aanslag beraamd hebben op onder anderen de politiechef van de Amerikaanse stad Ferguson. Ook zouden ze de beroemde boog van St. Louis hebben willen opblazen. Als de beschuldigingen kloppen, gingen de twee wel bijzonder amateuristisch te werk.

Ferguson: twee mannen aangehouden, zouden aanslagen beraamd hebben

De Gateway Arch in St. Louis © Reuters

Volgens de St. Louis Post-Dispatch werden de twee eind vorige week gearresteerd en dinsdag in staat van beschuldiging gesteld.

Ze vroegen geen borgtocht aan, maar pleiten wel onschuldig.

De acte van inbeschuldigingstelling vermeldt dat ze de politiechef van Ferguson, Tom Jackson, wilden doden, en ook procureur Robert McCulloch, die het onderzoek leidde naar de dood van tiener Michael Brown.

Daarnaast zouden ze de Gateway Arch, de beroemde boog van St. Louis, hebben willen opblazen, door bommen te planten in het observatiedek dat zich bovenaan de boog bevindt.

Wachten op geld

Bronnen van de St. Louis Post-Dispatch zeggen te betwijfelen of de twee in staat waren om hun plannen uit te voeren.

Ze hadden een pijpbom gekocht, maar die was nep - en werd verkocht in het kader van een undercoveroperatie van de politie. Ze wilden nog twee bommen kopen, maar hadden geen geld en hadden aan de undercoveragenten gezegd dat ze zouden wachten tot de uitkering van een vriendin van de twee was uitbetaald. Ook is niet duidelijk hoe ze langs de "luchthavenachtige" beveiliging van de Arch zouden zijn geraakt.Ze hadden wel echte pistolen gekocht.

Een van de twee maakt deel uit van de New Black Panthers, die in een verklaring aangeven dat ze vreedzaam ageren, en dat ze niet geloven dat de "opgeblazen" beschuldigingen enige grond hebben.

De politiechef en procureur hebben sinds de arrestaties extra beveiliging gekregen.

Lees meer over:

Onze partners