FBI rondt analyse vluchtsimulator piloot MH370 af

27/03/14 om 03:57 - Bijgewerkt om 03:57

De Amerikaanse FBI is bijna klaar met de analyse van de persoonlijke vluchtsimulator van de piloot van de verdwenen vlucht MH370. Ondertussen hebben de Chinezen opnieuw mogelijke brokstukken gevonden.

FBI rondt analyse vluchtsimulator piloot MH370 af

Chinese studenten bidden voor vlucht MH370. © REUTERS

Verhoopt wordt wordt dat gewiste gegevens van de vluchtsimulator on de woning van de piloot gerecupereerd kunnen worden en zo meer licht brengen in de zaak van het verdwenen vliegtuig. Dat heeft James Comey, de directeur van de Amerikaanse federale politie, woensdag aangekondigd.

Intussen zijn er nieuwe satellietbeelden opgedoken van objecten die mogeelijk afkomstig zijn van het vermiste vliegtuig. Het gaat om beelden van 21 maart van het zuidelijke deel van de Indische Oceaan, ruim 2500 kilometer uit de kust van de Australische stad Perth. Volgens de Maleisische minister van Transport Hishammuddin Hussein tonen die 122 objecten tot ongeveer 23 meter lengte.

FBI-rapport blijft mogelijk geheim

De regering van Maleisië vroeg vorige week aan de FBI om de elektronische bestanden te onderzoeken die vorige maand werden gewist van de vluchtsimulator. Maleisië hoopt dat de technici van de FBI de vernielde gegevens kunnen recupereren. De 53-jarige commandant Zaharie Ahmad Shah, de piloot van vlucht MH370 Kuala Lumpur-Peking met 239 personen aan boord, bezat een eigen vluchtsimulator, maar de Maleisische onderzoekers stelden vast dat een deel van de data begin februari werd gewist.

Het werk van de FBI-deskundigen kan binnen één of twee dagen afgerond zijn, zei Comey woensdag. "We hebben alles in het werk gesteld en 24 uur op 24 gewerkt om de Maleisische regering te helpen. Ik kan nog niet zeggen of onze bevindingen openbaar gemaakt worden." (Belga/TV)

Onze partners