FBI redt 16-jarig meisje uit handen van kidnapper

11/08/13 om 15:36 - Bijgewerkt om 15:36

In de Amerikaanse staat Idaho heeft de politie een 16-jarig meisje kunnen redden uit de handen van een moordenaar en kidnapper. De dader had de 44-jarige moeder en het 8-jarige broertje van het meisje gedood om haar te kunnen ontvoeren. Na een klopjacht, die leidde van Californië naar Idaho, is de kidnapper doodgeschoten.

Een FBI-agent heeft kidnapper James Lee DiMaggio doodgeschoten nabij zijn tent die hij had opgeslagen in de wildernis in Idaho. De FBI voerde een klopjacht op de man nadat hij in Californië Christina Anderson (44) en haar zoontje Ethan Anderson (8) had gedood om haar dochter Hannah Anderson (16) te ontvoeren.

Kampeerplaats

Tijdens de klopjacht ontdekte een FBI-team vanuit de lucht een kampeerplaats op een afgelegen plek in de wildernis. Een gespecialiseerd team ging ter plaatse en schoot de verdachte dood. De man was een vriend van de vrouw die hij had doodgeschoten. Volgens kennissen van de familie was hij verliefd op het 16-jarige meisje.

De tiener verkeert op het eerste gezicht in een goede gezondheid, aldus sheriff Bill Gore aan de Amerikaanse zender CNN. Hannah werd voor de laatste keer gezien op zaterdag 3 augustus tijdens een cheerleadertraining.

Klopjacht

De lichamen van haar moeder en haar achtjarig broertje werden een dag later gevonden in het huis van James DiMaggio, een vriend van de familie Anderson, in San Diego. De politie ging ervan uit dat de 40-jarige man de twee vermoordde en Hannah ontvoerde. Daarop werd een grootscheepse klopjacht georganiseerd in het westen van de Verenigde Staten.

Wandelaars troffen Anderson en DiMaggio op woensdag 7 augustus aan in een afgelegen regio in de bergen in Idaho, op zowat 1.500 kilometer van San Diego, maar verwittigden pas later de hulpdiensten. Vrijdag vond de politie de wagen van de ontvoerder in dezelfde regio. Daarop startte de FBI een zoekactie van de lucht en lokaliseerde de kampplaats van de ontvoerder.

Schietpartij

Meer dan 250 gewapende agenten trokken daarop het natuurgebied binnen. De zoektocht eindigde met een schietpartij, waarbij de ontvoerder om het leven kwam.

Het motief van de man is nog niet bekend, zijn familie en vrienden staan voor een raadsel over de reden van de moordpartij en de ontvoering. Een vriendin van Hannah zei aan CNN dat DiMaggio een tijdjegeleden aan Hannah had verteld dat hij een oogje had op haar. (EE)

Lees meer over:

Onze partners