FBI onderzoekt lekken van naaktfoto's van beroemde sterren

02/09/14 om 08:07 - Bijgewerkt om 08:07

De FBI onderzoekt zelf hoe naaktfoto's van vrouwelijke sterren op het internet zijn uitgelekt. Volgens Amerikaanse media hackten cybercriminelen de iCloud van computergigant Apple.

FBI onderzoekt lekken van naaktfoto's van beroemde sterren

Scarlett Johansson © Reuters

Onder anderen actrice Jennifer Lawrence (24), vooral bekend van de films The Hunger Games, is een van de slachtoffers die een onderzoek heeft gevraagd.

Woordvoerster Laura Eimiller van de FBI bevestigde aan persagentschap Associated Press dat het onderzoeksbureau 'op de hoogte is van de beschuldigingen' en dat het 'de zaak bekijkt'.

Ook Apple heeft een onderzoek geopend. 'We nemen het privé-leven van onze gebruikers zeer serieus en voeren een actief onderzoek', zei woordvoerster Natalie Kerris.

Gehackt

Naaktfoto's van verschillende vrouwelijke sterren verschenen zondag op sociale media als Twitter, Reddit en Tumblr. Het ziet ernaar uit dat de foto's zijn verspreid door cybercriminelen die de iCloud hebben gehackt, de online opslagdienst van Apple.

Onder de vermoedelijke slachtoffers zijn ook Avril Lavigne, Amber Heard, Scarlett Johansson, Wynona Ryder, Hayden Panettiere. Sommige media spreken ook van Hillary Duff, Jenny McCarthy, Kaley Cuoco, Kate Bosworth, Keke Palmer en Kim Kardashian.

Toch is lang niet zeker of er wel een hacking is gebeurd van iCloud. Mogelijk zijn de 'clouds' van andere aanbieders getroffen, of zijn de foto's over een langere periode verzameld, schrijven andere media.

Lees meer over:

Onze partners