FBI doorzoekt vliegtuig in Philadelphia na bommelding

© Reuters

Een Amerikaans vliegtuig moest na de landing op de luchthaven van Philadelphia worden geïsoleerd en onderzocht door de FBI. Dat gebeurde na een bommelding.

Het vliegtuig van U.S. Airways was onderweg van Ierland naar Philadelphia en werd na de landing geïsoleerd van andere vliegtuigen.

De 171 passagiers en acht bemanningsleden konden het vliegtuig verlaten en werden met bussen weggebracht. De FBI onderzocht het vliegtuig en oordeelde dat er geen sprake was van dreiging, bericht NBC News.

De luchthaven van Philadelphia kreeg een melding van een man op anonieme basis. Nadat alle passagiers uit het vliegtuig waren begeleid werden zij door agenten ondervraagd. Ook hun bagage werd uit het vliegtuig gehaald en goed doorzocht met behulp van honden die bommen kunnen opsporen.

Alle inkomende vluchten werden vanwege het incident tijdelijk stilgelegd. Het alarm in Philadelphia kwam er op het moment dat de ordediensten sowieso waakzamer zijn vanwege de terreurdreiging in het Midden-Oosten. (Elsevier/Shari Deira/TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content