FBI bevrijdt 168 kinderen uit de prostitutie

24/06/14 om 04:13 - Bijgewerkt om 04:13

168 kinderen die in de prostitutie waren beland, zijn bevrijd bij een grootschalige actie van de Amerikaanse federale politiedienst FBI. Bij de actie, die een week lang liep in een honderdtal steden in de VS, werden 281 pooiers gearresteerd.

FBI bevrijdt 168 kinderen uit de prostitutie

© iStock

Dat heeft het Amerikaans ministerie van Justitie meegedeeld. De actie van de FBI richtte zich tegen de illegale handel in minderjarige prostituees. Daarbij werd vooral gefocust op parkeerplaatsen voor vrachtwagens, casino's, tippelzones en datingsites. Bij de operatie, die dateert van vorige week, werden vooral in Atlanta (Georgia), Cleveland (Ohio), Los Angeles en Sacramento (allebei Californië) arrestaties verricht.

"De handel in kinderprostituees maakt het leven van vele tienerslachtoffers tot een nachtmerrie", verklaarde Leslie Caldwell, viceminister van Justitie. "Door deze actie verdwijnen de handelaars achter tralies en kunnen de kinderen weer hun kindertijd beleven."

De operatie maakt deel uit van een bredere actie, die al in 2003 was opgestart. Sindsdien werden in totaal al meer dan 3.600 minderjarige prostituees uit illegale netwerken bevrijd, zo blijkt nog uit de mededeling van het ministerie. Er werden ook al 1.450 mensen veroordeeld tot lange celstraffen, 14 mensen kregen een levenslange gevangenisstraf. Daarnaast werd in die periode ook beslag gelegd op 3,1 miljoen dollar. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners