FBI bevestigt de dood van een van de meest gezochte terroristen

03/04/15 om 11:04 - Bijgewerkt om 11:41

Het Amerikaanse onderzoeksbureau FBI bevestigt dat een van de gedode terroristen bij een raid in de Filipijnen, de Maleisische bommenmaker Zulkifli bin Hir alias Marwan is.

FBI bevestigt de dood van een van de meest gezochte terroristen

'Marwan' © Belga Image

Marwan was een belangrijke leider van de Zuidoost-Aziatische terroristische groepering Jemaah Islamiyah (dat gelinkt is aan Al-Qaeda) en een van de meest gezochte terroristen. De FBI had vijf miljoen dollar beloofd voor informatie die tot zijn arrestatie zou leiden.

Volgens CNN heeft een DNA-staal van een stuk vinger van een van de mannen die bij de raid, die dateert van januari, uitgewezen dat het om Marwan gaat. 'Na een grondige analyse van de forensische gegevens en van de informatie van onze Filipijnse collega's, bevestigt de FBI dat Zulkifli bin Hir is overleden en geschrapt van de lijst van Most Wanted Terrorists,' zei David Bowdich van de FBI aan de Amerikaanse nieuwszender.

Marwan werd verdacht van het leveren van bommen aan en het opleiden van bommenmakers bij terroristische groeperingen, waaronder ook het Filipijnse Abu Sayyaf. In 2012 was hij al eens ten onrechte doodverklaard. (KVDA)

Onze partners