Farage beledigt collega's en haalt uit: 'Zelfs geen deal is voor het VK beter dan de huidige, verrotte deal die we nu hebben' (video)

28/06/16 om 12:37 - Bijgewerkt om 12:42

In een emotionele spoedzitting van het Europees parlement heeft Nigel Farage zwaar uitgehaald naar zijn collega's ('Niemand van jullie heeft ooit al een echte job gehad'), waarop zijn collega's steigerden en parlementsvoorzitter Martin Schulz moest tussenkomen. 'Ik begrijp dat jullie emotioneel worden, maar imiteer Ukip niet.'

Farage beledigt collega's en haalt uit: 'Zelfs geen deal is voor het VK beter dan de huidige, verrotte deal die we nu hebben' (video)

© REUTERS

'Wat ik zou willen zien, is een volwassen en verstandige houding waarmee we onze veranderde relatie gaan onderhandelen. Ik weet dat praktisch gezien niemand van jullie al in zijn leven een echte job gehad of in de zakenwereld gewerkt heeft', zo haalde de Britse euroscepticus Nigel Farage dinsdag uit naar zijn collega-europarlementsleden. Een uitspraak die zowel op een bescheiden applaus, als op gejoel kon rekenen.

Het ontwikkelde zich in die mate dat parlementsvoorzitter Martin Schulz even moest tussenkomen: 'Dames en heren, ik begrijp dat jullie emotioneel worden, maar jullie reageren zoals Ukip normaalgezien reageert. Imiteer hen alsjeblieft niet.' Schulz had ook een boodschap voor Nigel Farage: 'Het feit dat u beweert dat niemand hier ooit een fatsoenlijke job heeft uitgeoefend: dat kan u niet zeggen, het spijt me.'

'Tussen jullie landen en mijn land werd er wel veel zakengedaan', herpakte Farage zich. 'die handel is voor beide kanten voordelig en belangrijk. Als jullie jullie neus zouden afhakken (sic) en elk redelijk idee zouden afwijzen, zouden de gevolgen veel erger zijn voor jullie dan voor ons. Zelfs geen deal is voor het Verenigd Koninkrijk beter dan de huidige, verrotte deal die we nu hebben. (NSK)

Onze partners