Facebookrellen: 7 mensen herkend na tv-uitzending

31/10/12 om 02:13 - Bijgewerkt om 02:13

Het Nederlands televisieprogramma Opsporing Verzocht zond beelden uit van de Facebookrellen in het Groningse Haren in september, Zeven mensen werden daarop herkend.

Er komen nog steeds heel veel tips binnen, aldus een woordvoerder van de Groningse politie: "Het loopt storm."

Vorige week toonde de Nederlandse politie al zes foto's van relschoppers, maar de gezichten waren toen onherkenbaar gemaakt, als "laatste waarschuwing".

Nu werden nieuwe foto's en beelden getoond, maar deze keer waren de daders, onder wie één jonge vrouw, duidelijk in beeld gebracht. "Beter dan pasfoto's", aldus de woordvoerder.

Vrijwillig gemeld

De politie heeft op basis van foto's en filmbeelden (in totaal zowat 100 uur) nog een 50-tal relschoppers in beeld.

Na de waarschuwing vorige week om de beelden herkenbaar uit te zenden, hebben acht personen zich vrijwillig gemeld. Hun foto's werden dinsdagavond niet getoond.

"We hebben lang gewacht om dit zware middel in te zetten en het zorgvuldig opgebouwd", zei de politie. "De impact van de rellen op de inwoners van Haren is enorm geweest."

Volgens de politie hebben de getoonde relschoppers meer op hun geweten dan wat de beelden laten zien.

84-jarige mishandeld

Justitie in Nederland loofde dinsdag een beloning van 5.000 euro uit voor de tip die leidt naar de dader van een ernstige mishandeling van een 84-jarige man in de 'rellennacht' van 21 op 22 september.

De politie vermoedt dat de dader een relschopper is, maar houdt ook rekening met een inbreker die gebruik heeft willen maken van de onrust. (Belga/TV)

Onze partners