Evacuatie basiliek Sagrada Familia in Barcelona door brandstichting, geen gewonden

19/04/11 om 16:06 - Bijgewerkt om 16:06

De basiliek Sagrada Familia in Barcelona werd dinsdagochtend geëvacueerd door een brandstichting. Er vielen geen gewonden en de brand was snel onder controle, zei een woordvoerder van de burgemeester.

Evacuatie basiliek Sagrada Familia in Barcelona door brandstichting, geen gewonden

"Er was meer rookontwikkeling dan vuur, de brand was minder ernstig dan we op het eerste ogenblik dachten", verklaarde de woordvoerder, "de bezoekers werden uit voorzorg geëvacueerd."

Volgens de verklaringen van de voorzitter van de Sagrada Familia-vereniging Joan Rigol aan de Catalaanse zender TV3 was de brand kwaad opzet. Hij voegde eraan toe dat de vermeende dader, een "psychisch gestoorde", gearresteerd zou zijn.

Drie tot vierduizend personen bevonden zich binnen of in de buurt van de Sagrada Familia op het ogenblik van de evacuatie, aldus de Catalaanse media.

De basiliek Sagrada Familia, het meesterwerk van de architect Antoni Gaudi (1852-1926), werd begin november ingewijd door paus Benedictus XVI.

128 jaar na het plaatsen van de eerste steen in 1882 staat het symbool van de Heilige Familie nog steeds in de steigers. De basiliek domineert Barcelona met acht torenspitsen en is een van de meest bezochte monumenten in Spanje. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners