Eurpese fractie van N-VA 'kan Juncker niet steunen'

08/07/14 om 21:15 - Bijgewerkt om 21:15

De ECR, de fractie in het Europees Parlement met Britse en Poolse conservatieven waar ook de N-VA deel van uitmaakt, zal de voordracht van de Luxemburger Jean-Claude Juncker niet steunen.

Eurpese fractie van N-VA 'kan Juncker niet steunen'

© belga

De ECR, de fractie in het Europees Parlement met Britse en Poolse conservatieven waar ook de N-VA deel van uitmaakt, zal de voordracht van de Luxemburger Jean-Claude Juncker volgende week niet steunen. Dat laat fractieleider Syed Kamall weten. "Ondanks de convergentie in een aantal beleidsdomeinen voelen we dat we globaal een andere mening hebben over de toekomstige richting van de EU".

Jean-Claude Juncker werd ook bij de ECR aan een hoorzitting onderworpen. Fractieleider Syed Kamall spreekt van een "goede discussie".

Voor zaken als de eenmaking van de digitale markt, openstelling van de handel en energiezekerheid kan Juncker bij de ECR steun krijgen. "Maar we kunnen het proces dat mijnheer Juncker in deze positie gebracht heeft niet goedkeuren. We geloven dat dit wijst op een verschuiving van de macht van de lidstaten naar het parlement en spreekt van een "kunstmatig verband" tussen de stem die burgers uitbrengen op nationale partijen en de kandidaat-commissievoorzitters die pan-Europese partijen dan naar voor schuiven.

(belga/SD)

Onze partners