'Europese Commissie wil Griekenland in de eurozone'

18/05/12 om 15:16 - Bijgewerkt om 15:16

De woordvoerder van de Europese Commissie, Olivier Bailly, ontkent met klem dat er wordt gewerkt aan een exitscenario voor Griekenland.

'Europese Commissie wil Griekenland in de eurozone'

© Reuters

De Europese Commissie ontkent dat er gewerkt wordt aan een exitscenario voor Griekenland uit de eurozone. "De Commissie wil dat Griekenland in de eurozone blijft", zegt woordvoerder Olivier Bailly op Twitter. Hij reageert daarmee op commissaris voor Handel Karel De Gucht.

De Gucht zegt in De Standaard dat "er zowel binnen de Europese Centrale Bank als binnen de Europese Commissie diensten zijn die noodscenario's uitwerken voor als Griekenland het niet redt". Meer uitleg wil hij bij die uitspraak niet geven.

Geen exitscenario

Met een "officiële" tweet reageert de Commissie bij monde van haar woordvoerder op De Gucht. Commissievoorzitter José Manuel Barroso en commissaris voor Economische en Monetaire Zaken Olli Rehn "zeggen al twee jaar dat de Europese Commissie wil dat Griekenland in de eurozone blijft. Dit blijft WAAR! Er bestaat GEEN PLAN van de Commissie voor een 'Grexit'", zegt Olivier Bailly met de nodige hoofdletters.

In een televisie-interview voegt Olli Rehn zelf eraan toe dat de Europese Commissie "niet werkt op basis van een Grieks exitscenario". (Belga/INM)

Onze partners