Enkele babymoorden mogelijk verjaard

30/07/10 om 13:32 - Bijgewerkt om 13:32

Mogelijk zijn een aantal van de acht moorden die een vrouw uit Noord-Frankrijk heeft gepleegd, verjaard.

De Franse vrouw die acht van haar pasgeboren kinderen versmachtte, zegt enigzins opgelucht te zijn nadat de feiten zijn bekendgeraakt. Dat heeft haar advocaat vrijdag verklaard. Enkele moorden die ze heeft gepleegd, zijn mogelijk verjaard.

De acht lijkjes werden woensdag gevonden in het Noord-Franse Villers-au-Tertre, bij Lille. De vrouw heeft bekend dat ze de kinderen verstikte en wordt beschuldigd van vrijwillige doodslag. Haar man werd vrijgelaten.

Nadat ze haar eerste nacht in de gevangenis had doorgebracht, verklaarde haar advocaat dat de vrouw enigszins opgelucht is dat de feiten worden onderzocht. Hij zei dat Dominique Cottrez (45) verlost is van een geheim dat ze twintig jaar heeft meegedragen.

Man zegt van niets te weten

Tijdens zijn verhoor verklaarde de echtgenoot nooit te hebben gemerkt dat zijn vrouw zwanger was.

Zelf gaf de vrouw als motief op dat ze geen kinderen meer wilde, maar niet naar een dokter stapte om anticonceptie te vragen. Door haar zwaarlijvigheid kon ze haar zwangerschappen blijkbaar camoufleren.

Verjaring

De kinderen werden geboren tussen 1989 en 2006-2007. De kans bestaat dat verschillende moorden zijn verjaard. Advocaat Frank Berton verklaarde vrijdag dat dat mogelijk het geval is voor vijf of zes moorden.

Onze partners