Elio Di Rupo met vertraging naar Libanon door dubbele panne

26/12/13 om 14:27 - Bijgewerkt om 14:38

Premier Elio Di Rupo (PS) vertrekt naar Libanon voor zijn eerste militaire missie. Het vertrek van de delegatie moest worden uitgesteld omdat het vliegtuig in panne stond.

Elio Di Rupo met vertraging naar Libanon door dubbele panne

Elio Di Rupo © BELGA

Eerste minister Elio Di Rupo (PS) is met 82 minuten vertraging kunnen vertrekken naar Libanon, voor zijn eerste militaire missie sinds het aantreden van de regering in december 2011. Dat laat Defensie weten. Het toestel waarmee de delegatie oorspronkelijk zou vliegen had een defecte bedieningsknop in de cockpit. Het vliegtuig dat ter vervanging werd gestuurd vertoonde een defect aan de hoogtemeter.

De eerste minister zal de komende dagen de Belgische blauwhelmen bezoeken die deelnemen aan de VN-missie in Libanon (Finul). Er staan ook een onderhoud met de Libanese president Michel Sleimane en een bezoek aan een opvangcentrum voor Syrische vluchtelingen op het programma.

5.436 Belgische militairen

België neemt deel aan de missie sinds 2006, na het conflict tussen de Libanese Hezbollah en Israël. De afgelopen 6 jaar verbleven al 5.436 Belgische militairen in het land. Onze landgenoten houden zich vooral bezig met het ontmijnen van de "blue line", de demarcatielijn tussen Israël en Libanon. Ze ontmantelden al 198 antipersoonsmijnen en 31 antitankmijnen. De missie loopt voorlopig tot maart 2014. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners