Eilandbewoners ontkennen opeten Duitse wereldzeiler

18/10/11 om 15:16 - Bijgewerkt om 15:16

Inwoners van Frans-Polynesië ontkennen dat zij de Duitse wereldzeiler Stefan Ramin hebben opgegeten.

Volgens een journalist uit de regio zijn de beschuldigingen 'ridicuul' en eten eilandbewoners 'liever cheeseburgers dan mensen'.

Dat zegt journalist Alex du Prel aan verschillende buitenlandse media. Bewoners van Nuku Hiva zijn geschokt door berichten dat Ramin op hun eiland is vermoord, omdat al honderd jaar geen moord is gepleegd op het eiland.

'Geloof me, de Fransen hebben eilandbewoners geleerd om cheeseburgers te eten en geen mensen. Bovendien zijn wilde varkens op het eiland een stuk smakelijker,' zegt Du Prel.

Gewond

Maandag werd bekend dat de veertigjarige zeiler Ramin waarschijnlijk is vermoord in Frans-Polynesië en mogelijk is opgegeten door kannibalen. Hij zeilde samen met zijn vriendin Heike Dorsch (37) rond de wereld en wilde op Nuku Hiva een traditionele geitenjacht meemaken.

Ramin ging samen met de lokale gids Henri Haiti op pad en is daarna niet meer teruggekeerd. De gids zei tegen Dorsch dat haar vriend gewond was geraakt. De vrouw ging met Haiti mee om Ramin te zoeken en zou toen door hem zijn vastgebonden en aangerand.

Kannibalisme

Het Franse leger en de politie zijn op zoek gegaan naar de zeiler en hebben menselijke botten en tanden met gesmolten vullingen gevonden in de resten van een kampvuur.

Tot in de negentiende eeuw kwam kannibalisme voor op Frans-Polynesië. Herman Melville, de auteur van Moby Dick, beweerde in 1842 Nuku Hiva te zijn ontvlucht omdat hij het vermoeden had dat hij werd vetgemest voor een feestmaal. Volgens Du Prel komt kannibalisme al honderdvijfitg jaar niet meer voor.

Shari Deira /Elsevier

Lees meer over:

Onze partners